I'm trembling ... (>_<)'



Assalamualaikum semua...
Hari nie..14 Julai 2013, omaigadd percaya atau tidak,esok result sem 2 aku keluar..perghh,seriously I'm trembling.Hopefully dapat pointer okey untuk semester 2 yang lepas..takut nih. Percaya atau tak,aku dah sit untuk final semester dah. Lepas nie grad untuk prauniversiti dan tunggu + lihat final result. Kalau okey,dapat lah aku tunaikan impian mak ayah nak tengok aku jejak local university.Hopefully dapatlah aku fulfill kehendak dyeorg. Yelah, dulu aku duduk hostel lama, mak dan ayah dah banyak berkorban untuk aku semata nak anak dyeorang yg montel nie berjaya.Tapi nak buat macam mana kan, dah rezeki aku takda time SpM yg lepas tu. Masa isi borang Universiti yakin jer dapat result yg okeh2 seket. Dengan bungeksnya aku pun apply course yg daebak2 sumenya,  precisely without referring from anyone..ex engineering, architechture, pure science etc. Lastly bila dapat result,hah,hamek kau suam-suam kuku jer..dah lah kantoi dua tiga subjek. Terus terang jer aku dengan kebodohan ini,wat per nak save2 kan..fizik,bio,addmath peh..x kredit weh..nasib x dapat G9. Kalau tak memang x kuar rumah aku setahun. bengang beb..hehe..
Takpe, tu semua citer dulu. Sekarang aku nak mulakan langkah baru. Langkah yang aku akan mulakan dari bawah..take the past as a lesson. Aku dah x nak dah disappoint mak ayah aku lagi. Penat dyeorang tanggung yuran belajar aku. Aku plak sebuk main2 je..Takpalah orang nak kata apa pun. Aku balik kampung ke, apa ke..aku dah x kesah dah mulut orang nak kata apa pun..the truth is i've never totally failed in my past..only me know it..they can't judge me by my past. eventhough, ramai pun individu berjaya bangkit dari kesilapan yang lalu..to all readers, doakan semoga aku dapat achieve impian aku nak jejak menara gading satu hari nanti ya..hehe..Kepada kawan-kawan matrikulasi semua, congrats  untuk korang yg dah posting ke mana2 universiti tu ya..tunggu ketibaan kami stpm candidate nie. Kite orang second upper class. Takpa lah kita orang merangkak bit slow daripada korang, tapi x lama lagi kita orang pun akan berjaya jugak masuk U..(^_^)..
Another 3 newbies here..hopefully readers dapat follow dyeorg yg cute2 nie yer..okeylah,chau dulu, Wassalam..=)

http://doublecappucinoice.blogspot.com/

http://ceritagadispinkyy.blogspot.com/

http://cokeletstrowberry.blogspot.com/

@ShafikFashah

1 comment:

  1. jom masuk ums sama.ipin kata dia nak masuk ums.haha.weh, tulis entry buat la perenggan.senang nak baca..just a suggestion:)

    ReplyDelete