Demam peliks..

Assalamualaikum semua... XD
Petang yang hambar,tak ada benda lain yang aku boleh lakukan selain menelaah twitter sambil stalk2 orang dekat fB tuh..eceh,dengan slumbernya,macam x ada apa yang bakal berlaku esok. Sebenarnya esok adalah hari di mana aku kena action lagi pretend speakin LONdon..tawu kan. MUET speaking test lah,apa lagi..eceh dgn x practisenya,slumber badak aku beronline..huish,gugup jugak rasa hati nie,tapi nak wat acane kan..dah bukan mother tongue kita. Kalau klaut pun bukannya rare sangat..hehe..


malam semalam beria sakan duduk depan tV,dengan reaction mintak penumbok,aku bukan main bangga team JDT fight dengan #gomoklategomo..peh,memang beria sakan lah aku backing team JDT kat twitter tuh,tapi xde lah sampai menyumpah negeri orang..takat biasa2 je,belum sampai tahap benci gaban lagi mcm certain pengguna twitter yg memenuhkan TL tu dengan ayat2 shitty yg dia org blajar dari mana ntah..feeling eyes sore aku jadinya..huh..


nak dijadikan citer ntah lah,tapi aku chill2 je bila JDT kecundang 1-0. Nak buat acaner kan,dah sume orang pun admit kott yg Klate gempak habis..boleh lah citer,sume player pun hebat2 born from Klantanese,no wonder lah Klantan ever..hehe..bukan bermakna aku support Klantan okey,cuma nak sedapkan hati je tentang kekalahan semalam..yang paling x bleh go dapat cuti umum tuh..pehh,demnit..haha
Dari kelmarin aku dok sebok ushar soundtrack2 film Korea dari gegerlmate kelas aku yg sememangnya peminat tegar KPOP nie,tapi ntah kenapa tetiba aku boleh minat telenovela Korea nie,,mungkin bila aku terdengar lagu citer #MyGirl aku terus stunning dan makin curious nak tengok citer tuh..hurmm..lagi2 herion eh herion pun bollehh,heroin dia tuh Lee Dae Hae yang cun tuh..she's mine okay..hehe..
Lagi rare tuh,sume citer tuh bergenre tragic grand love story,haishh tak taulah saka apa yang merasuk aku sampai aku yg x pernah ada experience bercintan-cintun ni boleh sangkut nak layan citer2 tuh sume..hurmm,mengalahkan kpop lover dah aku nie..terpaksa spent sikit duet maggie untuk beli tisu komersial kat econsave tuh..hurmm..sejak dari tu aku mulalah stalk banyak jugaklah citer2 romantik KOrea kat channel youtube tu,bila dah jumpa,mulalah meroyan hati nie meronta-ronta nak feeling2 sedih muvee marathon depan laptop nie..haha..apa lagi download sakan lah..haha sory readers jgn muntah ya dengan perangaI aku yang demand emotional lebih nie..hehehe..petang tadi jer,hamek kau sehari suntuk aku mendownload citer korea kat youtube..dah x tau mane lagi nak cekau kan..nie jelah yang aku mampu nak lunaskan keinginan aku yang desperate sangat nak feeling2 sedih bagai nie,,hehe,jangan ketawa kay..sampaikan meter usage internet pun dah hit dekat kaler merah,maknanya dah over limit lah tu,nampak kan PENGORbanan aku yg worthless sangat tuh..haha..
Hasilnya..aku dapatlah download beberapa citer yang boleh tahan nyentap jugaklah endingnya..tapi pikir-pikir clueless jugak aku jadinya..tetiba minat citer korea,kalau dulu,akulah yang dok mengutok member yang minat kPOP tuh..mane taknyer,kalau yg jantan tuh dok sebok nak copycat style korea..rambut pun nak melting2 ketepi..err,tengok pun nak muntah jadinya,,sekarang hamek ku Karma pay back..aku pulok dah yang overr menggilai citer Korea..hehehe..tapi minat2 pun takdalah sampai nak imitate kpop style mcm seteng orang tuh..maybe dah obses sangat hagaknya..hihihi..
tapi aku quite sedih larr bila dah lama x tengok citer my girl tuh..dulu masa citer nie viral n kuar kat tV time umur aku 14 tahun,lalu depan tv pun buat muka toya jerr,yelah..belum tawu feeling2 lagi..yang paling best bila dapat tengok spongebob..korea bagai nih memang x hadap laa..sekarang,bila aku stalk kat youtube tu,xder pun yang bleh download full episode..regret jugaklah,mana taknya,memang teringin sangat nak tengok citer tuh..sedih meh..sapa2 yang baca entry nie,aku harap sangat korang yang ada complete episode citer nie,bermurah hati nak share dengan aku..desperate wokk..huhu..lagi satu citer Stairway to heaven..peh baca dia punya sinopsis pun dah nak emo..harap sapa yang ada full episode bleh share dengan aku yang mengharap nie..hehe..
okeylah,panjang dah entry nie..macam x sedar dah nak masuk isyak..nak kena stop dulu pasal kena practise untuk hari esok..wahh,nervous jugaklah..harap x gagap2 nanti..mohon doakan kejayaan aku ya..sebelum noktah,meh aku tunjuk citer2 yang dah aku tengok..mana lah tahu ada antara readers nie yang kene symptom peliks macam aku nie..bolehlah korang release bila tengok citer2 nie..hehe..btw kalau korang ada suggestion yang lebih banyak tentang sad Korean Love story nie,jangan segan2 nak share dengan aku ok..hehe.. =D
Wassalam...


 A millionaire's First Love

Sky To Love a.k.a Koizara

Wedding Dress

Sad Movie ?
My Girl & I ( feveret sebab ada si comel Yong Hye Kyo :) )
A Moment to Remember
p/s : jangan lupa tengok ya..layan habis.. =)

@ShafikFashah

No comments:

Post a Comment