(^_^) 6 KEMPAS the Great !

Assalamualaikum semua ...
haish..lame dah x hupdate blog nie. Dari mula naik semester 2 sesi 2013 hari tu, aku langsung x berkesempatan untuk update blog nie. Masa cepat betul berlalu, sedar x sedar dah nak habis pun semester dua aku kat prauniversiti nie, final exam pun dah nak dekat..tapi aku masih mencongok depan laptop nie semata untuk online..update fb, Twitter dan blog nie..huish..bahaya nie..hehe..tapi sekali-sekala pun ape salahnya kan,.hehe ;)
Ape nak diceritakan untuk kali nie ek..sepanjang tahun 2013 nie, mase aku banyak habis dengan kawan2 kat 6 KEMPAS the Great tu..huish..macam2 lah jugak yg aku dah lalui dengan diorang sepanjang setahun nie, maksud aku from quarter of 2012 until now lahh..Mula-mula kenal diorang dulu, memang ada segan yang menebal lah jugak, tapi at last aku okey jugak dengan dia org lah..die orang sume tu cool habis..sikit punyer nak giler pale otax aq kwn dgn dieorg..hehe..mcm2 ragam jugaklah member-member kat 6 KEMPAS tu..Rasa mcm nak kenalkan lah pulak sensorang..hehe..


Ya, itulah dia 6 KEMPAS the Great members..meh aku kenalkan =)
Mula dari atas belah kanan tu okay..yg cantik tu nama dia Farah. Dia ni memang cantik. Baik pulok tu. Selalu jugak lah lepaking dengan aku, kalau lah single, dah lame aku masuk line,,hehe..yg seblah nya tu pulak name dia Ipin, gile cool salu wat havoc ceriakan kelas, pastu yg dok gigit sudu mcm budak OKU tu name die Ajim..peh die nie sikit punyer lawak, salu wat aku tegelak habis..yg tgh calling2 tu name dia Wan, dia ni kire leader kteorg jugaklah..tp hampeh jek, kpale pun same menggong dgn kite org,,haha. Yg duduk segak berbaju melayu tu nama dia Kamil. Kire mamat paleng happy goLucky lah dia ni kat kelass aku..salu jek buat kelass ceria. okey, next yang pakai songkok mcm pak Aji tu nama dia Bo'an a.k.a preacher lah jugak dia nie..suke beno menasihat..okeylah kan ;) .. pastu yg posing melebih tu name die Dila. Die nie acane ek aku nak ckp..sporting habis, tp kengkadang sikit punye longoi dia nie,,lawak je..hehe..hope dia x bukak entry nie, kalau x habis aku,,hehe. Yg bawah dr line kanan tu pulak nama dia Amy..fuhh, cantek beb, tp da b'punye..orgnya baek, x byk bunyi pun, tp bile da marah sikit punyer gangster..kalah mak ngah..hehe. Sebelah die tu pulak namanya JiJye. Dia nie okey, boleh buat member, buat awek lg lagi lah boleh,,hehe,,tp mcm biase, dah berpunya..dia nie kengkadang ade angin taufan,,so aku salu memang kene beware lah dgn dia nie,,hehe. Then, yg mcm miss world red kebaya tu nama dia Adah,,aish dia ni kire hot setuff lah jugak kat kelas aku tu..mulot dia x yh citer rr bisingnya mcm ape..kalah mak jemah hotfm. Yg tudung kuning mcm tiz zaqyah tu nama dia Aien. Dia ni kira ranker lah kat kelas aku tu,,budak top student..salu dpt 4 flat. pakwe dia yg tadi tuh yg gigit sudu tu,,hehe. Sebelah Aien ni pulak nama dia Fadh, dia nie supplier bontrot kat kelas aku tu..ye rr kelass aku tukan jauh dpd kantin, so, dia amek rr kesempatan jual makanan tuk budak2nya nie,,geli jek,,eceh, padahal aku pun beli..hehe. yg dok sebok tayang eskrem murah tu nama dia Add,,kira awek paleng toya lah kat kelass aku tu,,muke blurr je, mcm xd feeling. tp die nie expert beb bab keje rumah,,capet je hantarnya. Yg mata mencongok sebelah Add tu pulak nama dia Mala. Dia ni kira cun jugaklah, x byk bunyik pun,,tp layan dia nie kengkadang besh gak,,,hehe. yg muke bajet melia amelia tu nama dia memang pun Amelia. Die ni kira bookworm jugaklah kat kelass aku tu, salu jd informer kalau bab2 pelajaran nie..tp cute gak dia tu..hehe. Sebelah Amelia tu nama dia Ayu. Ayu nie pengor sket, nampak je cun, tp bila ketaw ya ampun, lg terrible dpd vandetta..haha..tp apepun, dia ni kira hilarious jugaklah kat kelass tu. Sebelah Ayu yg posing mcm cun giler tu nama dia Izah..eceh..nama mcm nak sama je kan mcm yg dlm Ombak Rindu tu,,hehe, dia nia kawan baik aku..kawan aku bergembira jugak time2 aku berduka..hehe..hobi dia adalah merepek..memang nonsense gilerr ah minah ni..haha..tp still chantek ;). Sebelah Izah tu nama dia Famija..okey serious talk first impression aku jumpa dia nia, memang muka mcm Heliza Helmy..tp bukan pun, cun gilerr yelah kalau dah muka mcm Heliza,,memang cun gilerr ah. Okey now aku baru tersedar yg aku dah syok kat Famija ni sampai terletak dua gmbar dia..cun sgt kot..hehe. Okey, yg sebelah Famija yg bdiri sok cun tu nama dia Daisy. Bestfriend until die..gitulah katanya,,harap2 ingat sampai akhir nanti lah..Daisy ni memang lawak + baik + memahami..Dia ni lah yg salu ada dekat dengan aku ;). x bleh describe byk2 nt ada org marah,,hehe. At last tu nama dia Hanis. No caption. Just simple n bolehlah buat kawan ketawa..hehe. By the way ada lg sorang yg aku lupa nak mention, tapi tapelah,,biarlah rahsia..hehe..n the end of today,TQ for reading, Assalamualaikum.

Gegerl 6 Kempas ;)

Tun Sardon =)

Jejaka 6 Kempas (^_^)

Sejiwa =)

Buddies, xkan terpisah ;)

lagi posing..lol..

No caption..lalala ~

@ShafikFashah

No comments:

Post a Comment