Shafik,wake Up!..neW journey will be start!

Assalamualaikum..bloggers..
haish,dah lame aku x hupdate blog nie,,entry yg lepas pun sume dah basi,x ade sape lg nak visit blog berabok nie,,ha9,,sadis ayat..
okay,rentetan dari minggu2 yg lalu yg terpakse aku lalui dengan muke basi!..ape yg spoilnya??
aku x dapat satu pun tawaran diploma sama ada U mahupun Poli..disitu menunjukkan betapa b***h nya aku nie.nak buat cmner lg,da x ade rezekikan..sob,sob..okay,terus terang aku x perform pun time SPM lepas.wajarlah cume dapat 3A jer time tu,,hampeh..yg lain tu paham2 lah..cannot be so detail..hehetp,gile dasyat zaman skarang,3A pun x laku mane,hamboi biar bebenor..dulu-dulu time senior2 aku SPM,bukan takat 3A,takde A pun da bleh masuk U buat dip,hairan aku..ini menunjukkan dunia masa kini semakin ramai pesaing yg berlumba2 mengejar impin mereka..aku nie kire dalam kategori lalai tp baru nak sedar arr kirekan,,huhu,,sadis ayat..
tapi ape-apepun,aku tetap kene bangkit teruskan hidup..lek,lek,let bygone be bygone..sekarang aku kene bukak azam baru.Okay,teruskan melangkah..tarikh 16 JUn 2012 buat petama kalinya aku menjejakkan kaki d sekolah depan lobang idong aku,tp slame nie x penah jejak,,hehe..iaitu SMK Dato' Seth..fuyooh,,excited gilerr time tu..masuk Pra-U lar katekan,jgn silap pronounctiation ek,,memang bunyi agak same dengan sebutan 'PERAYU' hehe..tp x same sebenarnya (backing myself act)..pra-U nie bagus tau.Sebenarnya terkesan bila x dapat capai impian bergelar mahasiswa U,tp dapat title student 'PRA-U' pun jadilah,,hehe..ape yg menariknya pra-U nie??let be know it..
okay,bila kita masuk pra-U nie,kite akan menjalani sesi pembelajaran selama setahun setengah bulan.Dlm setahun setengah bulan tu,kita akan menjalani 3 semester,ape advantagenya dibanding dgn U,poli dan matrik..
bila kita memilih pra-U,masa yg diambil adalah lebih singkat berbanding di U,poli dan matrik (asasi x masuk dlm senarai,x layak act..hehe) ini kerana,kita akan buat sijil kat pra-U slame setahun setengah,selepas grad d pra-U..kite tros bleh fast forward buat ijazah di IPTA tanpa membuat DIPloma berbanding plajar yg sedang membuat DIP d U skarang..nampakkan perbezaanya.Di situ kita dapat lihat penjimatan mase yg diperolehi oleh penuntut di pra-u berbanding penuntut di U.
okaylah,x ade beza act.aku just nak sedapkan hati jer sebab x dapat masyuk U,,hehe..sume tempat dimane kita mula menapak same saje act,cume depends pada usaha kita untuk terus mara melangkah munuju hala tuju sebenar hidup kita jer,betul x..huhu,,rindunya kat kakitangan PKMD..14 hb hari tu aku dengan rasminya resign n balik kampung sebab nak dftar form 6.tp yg bestnya,voucher aku dah diluluskan n bulan Julai nnti dapatlah gaji aku..hehe..okaylah,malas nak hupdate panjang2 dah x ade idea dah nie..hehe..nak p breakfast lah,hehe..sori bang,curik2 bukak lappy time abg g exam,,hehe,,mintak halal..Salam =)

@ShafikFashah

No comments:

Post a Comment