MasyaAllah...maO x maO,trOskan juGa..hUh...

madah hari ini..

Assalamualaikum semua..hyep,harap semua sehat dlm keredhaan-NYA..
hehe,sementara I kat rumah akak I bercuti nie,ambil kesempatan menhupdate belog dgn some new thing yg freshy2 sket,,kang kat kampong nnti da x dapat dah,,maklumlah KAMPONG lah kan namenya..to be onest kat rumah tu memang x der pasang wifi.nak pasang cm ane,sekarang kos sara hidup makin tinggi.Mane x nya,aku tengok rata-rata dpd kaki tangan awam pun kekurangan kos sara hidup..hampeh,memang sah sekarang dunia materialistik,'money can changes everything..hehe..'.Nyampah aku dgn statement tu..onthesametime ~tgnDishoulder..matEUpabOve~,,hehe..memain jek..okey,tpakse mengaku yang saya bukanlah orang yg berduit sgt kalau tiap hujung minggu ikot aBah g pungut rubber kat keBun..hehe..paham2 lerr..at least i'm not the one who slept till the sun above head ek..ha9...okeylah,terlalu byk nonsense...
Skunk nie aku nak share arr sket feedback aku t'hadap ape yg dah aku survey..hehhee..
Semalam pegi jenjalan kat Alamanda,pastu teringat nak survey buku untuk STPM penggal 1 nie,pe lg..smalam baru cOcOk kat ATM,,kire wallet ade 'kertas2 UNGU' r skeping dua keping,,aku pun masuk arr MPH carik revision book kat dalam uh,,mane lar tau ade,,kat kampung aku dah puas dah survey satu per satu kedai buku,tp hampeh..sume silibus lame,layak hukum tembak jer tokey kedai tu..ha9...hupdate lar sket,,nie lansung,outdated!bagi aer ludah kang,,hehe..merepak dah..pastukan aku jumpe arr buku rujukan BM yg latest punya,pe lg,bukan men gembira lg lar aku,,hehe..bleh bebangga dgn kawan2 yg dok kat KAMPONg tu (yO'o CITY seyh aku nie..hehe..paham2 lerr,,Ss) n tnjukkan kat ckgu yg aku nie bersungguh2..hehe..without hesitate (eceh,,speakin sket,,hehe) aku grab arr tros buku ut,,ade gak survey buku laen,pastu jumpe lak Model Contoh Soalan Sejarah siap ade Contoh Jawapan skali..hehe,,tu yg aku suke tu..aku pun amek larr memandangkan harga pun x bleh blah..kire murah arr..hehe..ade lar lg dua tiga buku aku amek for eX: sastera dgn Muet..
then,aku balik arr bub dah malam kan..lgpun memang ade agenda balik awal..satu akak aku blom gaji time tu,,tp lg x bleh blah die nak tengok citer merepek raban yg penah wujud naku nyampah gilerr gilerr ah citer tu,,hak9,,ape lg..'Amukan COpong' rrr,,mane x menyampahnya aku tengok benda merepek tue,,ntah ape ape yg disajikan kat penonton nie,,sape caye memang b***H arr..aku paling nyampah slot SERAM kat tb 3 tu,,kalu seram sgt tape,nie ntah hape2 lah yg di tayangkan,,dah tu x seram langsung plak tuh,,mcm amukan Coong ut,,hangtuunya bungkus pakai plastik sampah pastu di balut2 pakai tape extra large pastu pale tuang pakai inchi sirap pon owg tejorek2 mcm babun x cukur bulu ketiak,,ha9...kalu citer Seindah Sakura memang feveret sebab ade miSs Fasha yg cntik melethop tuh,,even dah kawen,,ha9..gatai aku kan,,hehe..merepek dah..
bali jerr dari Alamanda tu akak aku dgn sakainya tros melepak depan tB patu mulelah routine die mlm Jumaat,,tejorek2 mcm sawan mayat,,ha9...aku tgelak jek dlm bilik,,apepun perangai die yg merepek raban tu,,die tetap darah daging aku,,hehe,,sayang kakak..PAstu aku belek2 larr buku yg aku beli tue,,tetibe bukak buku sejarah,,hah,nie yg beshnya,,terkejut badak aku dibuatnya..mane x terkejutnya,,gilerr panjang jawapan esei utk Sejarah STP..atoyai,,kalu SPM tu pun aku jawab susahnya nak carik fakta mcm nak mati,,niekan lg STP yg koman2 pun satu soalan kene lepas 2 sheet kertas testpad,,aduh..masak aku,,habis dari itu,aku pikir,,boleh ker aku amek sejarah nie,,haduh,,susa tue,,SPM pun pas dpt skor sbab byk soalan KBKK..hadap lg..sejarah yg perah hotak,,aduyai..
tape2,,mane x berjayakan kalu x berusaha..so aku kene set target utk tros mencapai matlamat dpt u=yg terbaik kat STP nie,,susah mcm mane pun..mesti ade cara utk mengatasinya,,lgpun aku memang x nak hampakan harapan mak ayah,,SPM hari tu dah kantoi bila x kedit add math bio n fizik..aduh,,malu den..let past by past..never giveup never surrender,,hehe..okeylah,,nak menoleh ke belakang pun dah x dapat sebab aku dah dftr sijil STp final,,subjek sejarah pun dah tersenarai,,tape2,,aku cube yg terbaik,,doakan aku dapat merealisasikan impian aku menceburi bidang pendidikan..Amin..


orait,dah nak off dah nie,,bukan hape,,jap g Abg aku balik keje,,jap g nmpak aku curik2 bukak laptop die kene hampuk karang,,hehe..Salam semua,,Assalamualaikum.
~berusaha Shafik~

@ShafikFashah

No comments:

Post a Comment