Finally,,On Job Training..

Assalamualaikum semua,
Lama dah tak mengupdate blog nie, dekat 2 bulan juga lah semenjak laptop shut down...
Dah lame tak update x bererti berkubur selamanya kan..huhu...Nak dijadikan cerita,Sabtu yg lalu sis aku call suruh naik Putrajaya, katenya ade part time job untuk aku..tanpa berlengah..malam tu jugak aku siap2 packing stuff, excited maa,sape x excited bile dapat propose peluang kerja kan..huhu, lagi2 bila dapat tembus government, excited sangat2,Alhamdulillah, x boleh nak kate apelah kan..dah rezeki aku..hehe..
inilah kerja aku hari-hari..hehe..
okey lah, so far so good..at first memang agak kekok bila terpaksa menyesuaikan diri dengan persekitaran baru kan,lagi2 bila staff kat situ semua dah ada family..OMG,cara berfikir dia orang yang sangat mature compare dgn aku,,hoho,,adakah aku akan naik gila dan menjadi budak baru yg nerd dan murung?x sama sekali.. lame2 oke gak..dapat kenal lagi dengan akak from Kelate..information here, seumur hidup aku x pernah ada kawan from Kelantan,akak from kelate pun still single,,yaa,quite interesting!..andartu??x baik bila orang kahwin lewat digelar serupa begitu..bukan andartu cuma jodoh belum sampai lagi..right,kesian individu yg dicemuh sebegitu,,jangan sekali2 cakap yg mereka x laku!.. =P..kerja nie jugak dapat buka mata aku tentang dunia luar yg penuh pancaroba,,yaa,kalau nak hidup senang memang kena hardworking..kerja,kerja,kerja..dalam fikiran setiap orang dalam office tue hanyalah mengumpul seberapa bayak duit..aku x tipu kalau aku tanya akak kat opis tu sama ada dia orang kenal dengan Diandra Arjunaidi dan jawapannya adalah TIDAK, randomly semua jawab yg sama,tau dah,,ini kerana life die orang banyak dihabiskan untuk mencari nafkah buat keluarga..Yes,I got that as lessons..dulu yelah,masa zaman sekolah,aku sentiasa terfikir untuk cepat habis sekolah supaya dapat kerja dgn commitment n kumpul duit..as usual,masa standard 1 dulu,bile cikgu tanya ape ambition..mesti jawapannya adalah..DOKTOR,ANGkaSAWAN..rite,,tapi itu dululah..kalu dah besar pun cakap macam tue..owh,it's obviously cliche..huhu...tapi bila dah bergelar seorang employee..baru tahu betapa perihnya nak mencari sesuap nasi tu...ya,,tapi ape nak buat,inilah REALITI KEHIDUPAN yang harus ditempuhi setiap individu,,hehe..just ikut ape yang Awie Rafael buat bila dia menyanyikan lagu Hadapi Dengan Senyuman dalam konsert Mania!..eventhough dia tahu yg vote dia tercorot dalam Mania tu,,ya..dia x pernah berputus asa dan sentiasa menghadapi segalanya dengan senyuman,,orang kata senyum adalah salah satu terapi psikologi yang dapat menceriakan hidup kita..senyumlah seperti anda mengumal sebuku coklat vouchel di dalam mulut..hehe..okaylah,,esok hari bekerja..ya..aku harus bgun awal..tidur dulu blogging..Ikhlas dari hati,Wassalam..
..Abg Awie Rafael yg sentiasa tersenyum,, like-like..huhu..

@ShafikFashah

No comments:

Post a Comment